Ginduri de Craciun

Intr-o tara occidentala cuvintul “consumatie” reprezinta (inca) cheia. Abia s-a terminat cu publicitatea de Haloween, ca incepi sa vezi braduti impodobiti prin magazine, reclame la televizor care vorbesc deja la sfirsitul lui octombrie(!!!) de reducerile de Boxing Day de Craciun(!!!). Luminite, cintecele, totul e facut astfel incit sa petreci cit mai mult timp in centrele comerciale. Sa petreci cit mai mult timp si, desigur, sa cumperi cit mai mult. Devine obositor, fara indoiala. Lumea se plinge in stinga si-n dreapta de cit e de penibila cursa asta dupa cadouri, incep party-urile de Craciun (la servici, unde te duci ca nu ai de ales, nu neaparat de placere). Asta ar fi stratul de deasupra. Dar daca il dai deoparte, reusesti sa te bucuri de un brad impodobit, de fetzele incintate ale copiilor care descopera cadourile dimineata si inca mai cred ca scrisoarea de sub pom chiar a fost scrissa de Mos Craciun, de o ninsoare cu fulgi mari si pufosi in seara de Craciun, de colinde, in esenta, de lucrurile simple. Da, e adevarat ca sarbatoarea Craciunului e un prilej pentru unii sa faca profit, sa vinda, sa cistige. Pentru altii Craciunul nu mai reprezinta decit corvoada curateniei si a cumparaturilor. Eu am ales sa nu fac parte dintre acestia. Inca mai putem alege. Craciunul poate fi, inca, ceea ce vrem noi sa fie: sarbatoarea nasterii Domnului! O bucurie adevarata si simpla! De aceea nu mi-e frica sa va urez, din toata inima, Craciun fericit!

10 thoughts on “Ginduri de Craciun

  1. Multumesc! De Craciun sunt citeva ore, zile cred, in care sunt copil. In restul timpului nu prea pot copilari, rar se intimpla, dar de Craciun parca sunt chiar mai copil decit eram in copilarie! Prin urmare, cu toata dragostea va spun si eu, Craciun fericit!

  2. Dumi, mi se intimpla si mie in fiecare an, sint mai copil decit copiii mei! Andreea, nu vreau sa te cumintesti, ramii o obraznica!!! :-))Va imbratisez cu mult drag!

  3. Multmesc mult de tot! La mine Craciunul va fi unul perfect pentru ca Mosul a venit mai devreme cu un concert aproape de sufletul meu, al lui Hrusca. In rest… ma bucur enorm cu puii mei de zilele acestea si de toate cadourile materiale si sufletesti mai ales. Vorba ta: mai copil decat copiii mei:))

  4. Te sarut, Lena! Hotarire de ultima ora la familia Sava: citeva zile in Sud, la soare si la ocean. Ne intoarcem exact de Ajun. Vorba lui Aznavour :
    “Il me semble que la misère
    Serait moins pénible au soleil” 🙂

  5. Dragii nostri,
    Va multumim mult pentru urari! Abia azi (6 ianuarie) am dat de ele, asta spune multe de cit interes mai avem pentru propriul nostru blog!:-) La multi ani si voua si sa dea Domnul ca 2011 sa fie (cu adevarat) frumos si mai bun decit cel care a trecut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *