Nostalghia

A fost…aseara, si a fost un vis… Roger Waters, The Wall Live in MontrĂ©al. Aveam 7 ani cind a fost scris albumul. Dupa 30 de ani , am trait privilegiul de a-l auzi LIVE. Nu tuturor le e dat, sint o norocoasa.

Spectacolul a fost sublim, Waters mult mai in forma decit ma asteptam. In jurul meu, plin de nostalgici, oameni cu parul aproape alb, de aceeasi virsta cu Waters, probabil. Induiosator.

De asemenea, multi, foarte multi tineri. Incurajator.

Mesajul scris acum 30 de ani este INCA de foarte mare actualitate. Si pentru citeva minute, mai crezi ca protestul , revolta, idealul mai sint INCA posibile. Doar ca, la aproape 40 de ani (cazul meu), nu mai crezi in ele asa cum credeai la 20. Ma intrebam cum am fi reactionat daca am fi vazut spectacolul acum vreo 15 ani…Probabil am fi crezut mai mult, am fi crezut CU ADEVARAT. Intre timp, am facut compromisuri, am inteles ca adevarul nu e niciodata alb sau negru, ci mai degraba gri.
Si cu toate astea, pentru doua ore, ne-am dat dreptul de mai visa, de a mai crede. Si asta e imens.

Redau aici citeva inregistrari din spectacol, aparute pe Youtube. Deja nu-mi vine sa cred ca AM FOST ACOLO!!!!

Citi dintre pustii de pe scena realizau CINE este Roger Waters?

Unul din momentele care m-au emotionat cel mai mult…O piesa foarte draga mie. Intre timp, zidul creste…

ZIDUL! Efectul a fost SUBLIM!

BRING DOWN THE WALL! Magia acelor momente este greu de descris: pentru citeva clipe, crezi cu adevarat ca zidul poate fi darimat. Pentru citeva clipe… magice.

3 thoughts on “Nostalghia

  1. Multumesc pentru impresii Stefana! Ma bucur pentru voi. Sunt poate putine momente in viata, in care iti poti spune: m-am intilnit cu un vis… Incerc, dar nu pot sa-mi imaginez ce-a fost… Nu pot sa-mi imaginez dincolo de muzica lui Waters. In ce priveste nostalgia mea, ma inteleg, dar si Andra si-ar fi dorit foarte mult sa vada concertul… Poate altadata! Secventa Mother, cu “haloul” de concert e impresionanta, cu publicul subliniind fiecare vers…

  2. M-am uitat si eu mai pe indelete, si spre primavara, in 2011 vor fi concerte mai peste tot: Londra, Paris, Praga..Este posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *