La povesti

« Constantine, Constantine, tzi-a zis mama, tine seama, cind te duci la Bucuresti…. »

Vechea poveste, nu-i asa…oricit ar incerca parintii sa-i fereasca pe copii de rele, acestia trebuie sa-si traiasca propriul destin.
Orice ar spune ori ar face bietii parinti, copilul tot dupa capul lui va face, si, desigur, se va lovi. Copilul TREBUIE sa treaca si el, la rindul lui, pe unde au trecut parintii, la rindul lor. Si pentru asta se va lovi, nu-i asa, de pragul de sus ca sa-l poate apoi sa-l vada… pe cel de jos.

Eterna poveste a lui Harap Alb… (« Sa te feresti, dragul tatii, de omul spin si de omul ros »…), spusa, atit de bine, intr-un cintec simplu, de Mircea Vintila, acompaniat de cei trei « corifei » : Mircea Baniciu, Alexandru Andries si Nicu Alifantis

Enjoy!

Si pentru ca tot dadui de ei…si i-as asculta ore in sir…o alta poveste, undeva, poate in Piata Romana nr. 9, ori poate, intr-un colt de suflet nostalgic…

9 thoughts on “La povesti

  1. Asa sunt copiii, asa am fost si noi! Doar trebuie sa fim mai intelepti si mai apropiati de ei decat au fost parintii nostri! Si cred ca putem asta!

  2. Partea cu folkul e buna. Sunt un mare admirator al acestui gen muzical. In studentie am avut chiar o formatie care se numea Orizont – vezi http://www.trilulilu.ro/cotydor/8b4a8341d14614 care e o inregistrare life de la un concert de la Casa de Cultura din Teccuci – 2002). Am castigat 5 premii la nivel national si m facut vreo 20 de inregistrari pe la radio si pe la televiziunea publica. Anul asta in decembrie se implinesc 10 ani de cand am castigat premiul Anda Calugareanu la Festivalul National de Muzica Folk “Om Bun” din Bucuresti. La vremea respectiva “fraternizam la bine si la greu” pe scena cu Florin Chilian (un necunoscut atunci) si Daniel Lazar ( detalii pe http://www.lazardaniel.ro) Apoi cu Ana Maria (cea care a castigat la 14 ani festivalul de la Mamaia) sau George Gadei (membru fondator Travka). Mi-a placut perioada aceea.

  3. Am ascultat grupul Orizont urmind link-ul pe care l-ai dat in comment. Sper ca grupul vostru mai exista si ca mai continuati sa faceti muzica de calitate. Ce-mi place mie mult in folk sint …povestile.
    Va multumesc ca ati trecut pe aici!

  4. Am vazut trupa Orizont la mai multe concerte din Iasi, inclusiv la Om Bun. Din cate tin minte, era un baiat si o fata. Pe baiat il cheama Andrei Bauer, l-am mai vazut prin Iasi. Tu esti fata care canta cu el, nu?Ai o voce foarte frumoasa, si el la fel. Felicitari, mi-a placut cum va imbinati vocile si cum va priveati pe scena. Toata lumea credea ca erati impreuna. Mi-a ramas in minte imaginea voastra. Foarte frumos. Bravo

  5. Din pacate, te inseli, Cristinutza, nu sint deloc eu fata cu care Andrei Bauer cinta pe scena. Eu am aflat de trupa Orizont de la Costin Bran. Nu stiam de existenta acestei trupe, nici de a solistului ei, inainte de a primi coment-ul lui Costin Bran.

  6. Shtefana, nu tie m-am adresat in comentariul de mai devreme, ci lui Costin Bran,celui care a vorbit despre trupa Orizont. 🙂

  7. Probabil este sotul ei, sau fata a scris de pe alta adresa:) Poate raspunde ea:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *