Marea lehamite

Mi-e o greata de nu pot s-o mai duc. Si nu pentru ca as fi mincat ceva stricat, ci pentru ca de vreo saptamina incoace am avut de-a face cu oameni stricati. Oameni stricati la suflet. Oameni care nu traiesc decit sa pacaleasca pe altii si sa obtina profit necinstit, nemuncit , nemeritat de pe urma natafletilor ca mine care inca mai cred in valori ca cinste, politete, respect si le mai si transmit si copiilor lor pe deasupra. Asta ca sa-i pregatim, nu-i asa,  pentru viata, cu alte cuvinte ceea ce ii invatam, valorile la care tinem atita ii vor pregati pe copiii nostri sa ia suturi in fund. De la diversi mizerabili, care inca poate nu au terminat scoala primara, ori, si mai rau, de la niste nemerci cu scoala si cu o doza MARE de nesimtire. Combinatia perfecta sa te faca K.O. pe tine, biet inocent care mai crezi ca cinstea, respectul, munca, ori bunul simt se rasplatesc cu aceeasi moneda.

De azi dimineata ma indoiesc foarte tare ca le fac un bine copiilor mei invatindu-i respectul, bunul-simt, cinstea, politetea. Ca si cum astfel de valori ar face sa le creasca sansele de supravietuire intr-o lume de hoti si excroci, intr-o lume unde fiecare incearca sa te fure, de la omul de Neanderthal care iti repara nenorocitul de acoperis si pina la doamna sofisticata si surizatoare care iti ofera dobinzi la banca. Indiferent daca o fac cu manusi sau fara, ori daca folosesc crema sau nu, toti au acelasi scop final: sa te f__a in c_r. Voilà. Si ce e cel mai amuzant in toate astea? Ca esti la mina lor.  Ca oricum  te-ai intoarce, in orice pozitie ai sta, nu scapi!

Stitzi ce ar trebui sa-i invatam pe copiii nostri ca sa le dam o cit de mica sansa de supravietuire in fata hienelor care ii vor inconjura din toate partile incercind sa le fure si ultima urma de demnitate?  Uite ASTA:

 

 

 

3 thoughts on “Marea lehamite

  1. Imi pare rau ca esti asa de catranita… dar cred ca ai dreptate, suntem agresati cu nesimtire si violati cu satisfactie de toate scursurile. Imi aduc aminte de vorba lui Sartre: infernul sunt ceilalti!

  2. Din pacate, uscaturi sint peste tot, nu numai in Romania. Acuma mi-a mai trecut…Nu merita. Iar video-ul, asa brut cum e el, m-a ajutat sa pot ride.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *