Dileme mici, dileme mari…

In fata unei decizii importante, eziti: nu stii ce hotarire sa iei. Intr-un moment crucial al vietii mele, cind a trebuit sa iau una dintre cele mai importante decizii privind viata mea profesionala, cineva m-a sfatuit sa ma gindesc nu la ce o sa aleg, sau la ce voi face, ci la ce voi regreta peste 4 ani CA NU AM FACUT…Ciudata perspectiva, dar extrem de eficienta : cind am privit lucrurile din acest punct de vedere, mi-a fost foarte clar ce voi regreta peste 4 ani, si mi-a fost foarte usor apoi sa aleg. De atunci aplic mereu aceasta tactica cind am de facut o alegere grea, si de fiecare data functioneaza.
Ne este mereu frica de greseli , de consecintele lor, de regretele ce le vom avea… « THERE IS NOT SUCH THING AS A MISTAKE » , replica unui personaj intr-un film ce l-am vazut aseara ma urmareste si acum. O adevarata revelatie, desi la inceput nu am inteles…Cum sa nu existe greseli, le facem in fiecare zi, cu ghiotura ! Dar nu asta vroia sa spuna femeia aceea batrina, bolnava, pe patul de moarte, cind ii cere fiicei ei sa-i promita CA VA FI FERICITA ! Nu avem timp de regrete, “ WE DO WHAT WE HAVE TO DO”, regretele sint o risipa devastatoare. Si in definitif, daca tot e sa regreti, e mai bine sa fie ceva ce ai facut, macar stii ce regreti, nu-i asa ?, decit ceva ce nu ai facut (caci in acest caz nu vei sti niciodata daca ceea ce nu ai trait merita regretul tau).
Ca si intoarcerea mea in Romania, vara aceasta, dupa 12 ani. As fi regretat mai mult daca nu as fi mers, decit regret ca am fost. Macar stiu (de) ce regret…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *