Rue St-Denis

E duminica seara. Ne plimbam pe St-Denis, fara nici un scop. Ni se face frig si nu vrem decit un ceai. Intram zgribuliti in “Caféo” , una din multele cafenele de pe aceasta strada atit de europeana. Miros de cafea si patiserie…Fumul lipseste, caci in Montreal e interzis sa se fumeze in orice restaurant, bar sau institutie publica, ceea ce ma bucura foarte tare, in calitatea mea actuala de nefumatoare. In cafenea, un peisaj cu care de-acum sintem obisnuiti: laptop-uri aproape la toate mesele, tineri lucrind febril la ultimele lucrari din sesiune, eventual cu castile pe urechi. Daca pot face doua lucruri deodata, de ce nu? Remarc, tot ca de obicei, citeva persoane cufundate in lectura, linga cana de cafea aburinda, pe cind la alte mese, altii, discuta. De la bar se aude o muzica in surdina. Se vorbeste in soapta, atmosfera e placuta si calduroasa, colorata de imaginea tablourilor de pe pereti care isi asteapta in tacere cumparatorii sau doar… privitorii. Intre timp ne hotarim si pentru o baclava. Nu stam mult, ne asteapta atitea de facut acasa…Plecam lasind in urma mirosul de cafea si zumzetul teraselor de pe St-Denis. In ciuda serilor reci, e primavara in Montreal.

2 thoughts on “Rue St-Denis

  1. Am citit de multe ori “incercarile “voastre,am citit si a tot recitit.Nu ma mai satur de citit.Si ma bucur ca astfel pot sa va citesc gindurile .Stii de cite ori ma gindesc la voi atunci cind nu am cu cine vorbi?Caci nu am cu cine vorbi.N-oi fi eu o geniala,dar parca e prea de tot.M-am gindit ca sint dificila,ca or fi de vina batrinetile,de ma plictisesc cu cele citeva cunostinte ale mele;ba unele ma scot din sarite cu prostiile sau prostia lor.Si, mai ales,ma tem c-am devenit ca ele,dar nu vreau sa recunosc.
    Imi lipsesc tare mult discutiile de altadata.

  2. Draga Gabi,

    Ma bucur tare mult ca ne citesti dar si mai tare ma bucur ca ne scrii. Multi ne spun ca ne citesc dar ca nu indraznesc sa ne scrie…ca si cum noi am face cine stie ce… Ce scriem noi aici e doar o incercare de a nu mai fi atit de singuri. De aceea ne bucura fiecare semn lasat pe acest spatiu de cei care il viziteaza. De aceea tare ma bucur ca, desi de departe, esti atit de aproape de noi! Si mie mi-e tare dor de vremurile de altadata!…Cu mult dor si drag, Nasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *